Einddatum voor Windows 10 & Windows 11

april 2023

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de end-of-life data voor Windows 10 en Windows 11 dichterbij komt.


Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de end-of-life data voor Windows 10 en Windows 11 dichterbij komt. Dit betekent dat gebruikers van deze besturingssystemen binnenkort moeten upgraden om te zorgen dat ze nog steeds de nieuwste beveiligingsupdates en functies krijgen.

Windows 10 werd in 2015 gelanceerd en heeft sindsdien vele updates gekregen. Maar aan alle goede dingen komt een eind. Microsoft heeft aangekondigd dat het ondersteunen van Windows 10 stopt op 14 oktober 2025. Vanaf die datum krijgt het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer en is het risico op cyberaanvallen veel groter.

Windows 11 is de opvolger van Windows 10 en werd in oktober 2021 gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem is ontworpen om beter te presteren en een betere beveiliging te bieden. Maar ook Windows 11 heeft een houdbaarheidsdatum. Microsoft heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor Windows 11 eindigt op 14 oktober 2025, dezelfde datum als voor Windows 10.

Wat betekent dit voor gebruikers van deze besturingssystemen? Het betekent dat zij moeten overwegen om hun systemen te upgraden naar een nieuwere versie van Windows. Dit kan inhouden dat ze een nieuwe computer moeten kopen, omdat oudere systemen niet geschikt zijn voor Windows 11. Het kan ook betekenen dat ze moeten investeren in nieuwe software en hardware om ervoor te zorgen dat hun systemen blijven werken zoals ze moeten.

Hoewel het misschien vervelend lijkt om te moeten upgraden, is het belangrijk om te onthouden dat de veiligheid van onze systemen op het spel staat. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar zwakke plekken in systemen en als we niet de nieuwste beveiligingsupdates hebben, zijn we kwetsbaar voor aanvallen.

Het is dus belangrijk om tijdig actie te ondernemen en te zorgen dat onze systemen up-to-date blijven. Dit kan betekenen dat we moeten investeren in nieuwe hardware en software, maar het is een investering die zichzelf terugverdient in een betere beveiliging en betere prestaties. Laten we niet wachten tot het te laat is en zorgen dat we altijd de nieuwste technologie├źn gebruiken om ons te beschermen tegen de dreigingen van de moderne wereld.